Skip to main content
Gepubliceerd op 19-04-2021

Valpreventie, hoe pak je dat aan?

Ongeveer 1 op 3 van de 65-plusser komt minstens 1 keer per jaar ten val. De meesten komen er met de schrik van af. Maar net die valangst kan je belemmeren in je dagdagelijkse activiteiten. Met een paar eenvoudig ingrepen in je dagelijkse leven kan je dit valrisico al een heel stuk beperken. Wij geven je graag een aantal tips.

Gepubliceerd op 14-04-2021

Lente schoonmaak in je medicijnenkast

Een uitpuilende kast of lade met vervallen geneesmiddelen, doosjes waarvan de bijsluiter zoek is of medicijnen waarvan je de reden waarvoor je het gebruikte niet meer weet. Ik denk dat elk huisgezin dit wel herkent.

Hoog tijd dus om je medicijnkastje eens een grondige schoonmaakbeurt te geven. Met deze tips lukt het je ongetwijfeld om alles netjes op orde te houden!


Gepubliceerd op 08-04-2021

Wat zijn puisten

Een puist of een pukkel is een kleine ontsteking van de huid die veroorzaakt wordt door een ontstoken talgklier. Een puist is herkenbaar aan zijn rode kleur en zijn witte puntje met pus. Vooral tijdens de puberteit en tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen last van puistjes. Benieuwd hoe je puistjes kunt voorkomen of wat je tegen puisjes kunt doen?

Gepubliceerd op 31-03-2021

Ons advies bij hooikoorts

Hooikoorts is een veelvookomende allergie waar 20 à 30% van de Europese bevolking mee te kampen heeft. En een bijkomend ongemak is dat wanneer mensen beginnen niezen ze tegenwoordig verontrust aangekeken. In deze blog leggen we je uit welke de verschillend zijn tussen hooikoorts en corona en hoe je het meest comfortabel het hooikoorstseizoen kunt trotseren.

Gepubliceerd op 24-03-2021

Een goede mondhygiëne

Een goede mondverzorging gaat verder dan enkel een stralende glimlach. Een gezonde mond en gezonde tanden laten je vol zelfvertrouwen praten, eten, glimlachen en je emoties uitdrukken, zonder pijn en zonder dat je je hoeft te schamen.

Van je tandenborstel en je flosdraad tot mondspoelingen en een bezoek aan de tandarts, dit zijn onze tips voor een gezonde mond.


Gepubliceerd op 09-03-2021

Hoe werkt een vaccin?

Een vaccin stimuleert een reactie van ons afweersysteem waardoor ons lichaam een specifiek virus of een specifieke bacterie “herkent” zonder dat we de ziekte echt krijgen. Als we dan later in contact komen met dat virus of die bacterie, “herinnert” ons afweersysteem zich deze ziekteverwekker. Ons lichaam produceert dan snel de juiste antistoffen om het virus of de bacterie te vernietigen en ons tegen de ziekte te beschermen.

Gepubliceerd op 08-02-2021

Verbeter je slaap

We hoeven het belang van een goeie nachtrust niet meer uit te leggen. Meer en meer mensen kampen met slaapproblemen, slapen niet vast, veel te weinig of tellen de hele nacht schaapjes.

Gepubliceerd op 02-02-2021

Corona-blues?

Ben je het beu om thuis te werken? Mis je je vrienden en de vele knuffels aan oma en opa? Heb je al je kasten al meermaals opgeruimd? Slaat de verveling toe?

Dan ben je niet de enige!


Gepubliceerd op 29-12-2020

Een gezond gewicht en een gezonde levensstijl in 2021?

Wij helpen je hier graag bij. Maak kennis met het Smart Nutrition Project van Rainpharma. Een slim voedingsplan om in enkele weken niet alleen enkele kilo’s te verliezen, maar ook met meer energie en een stralende huid door de dag te gaan...

Apotheek De Vos
Veldstraat 3
2491 Olmen (Balen)
Tel: 014 / 30 29 39
GSM: 0465 / 03 59 60

Algemeen
info@devosapotheek.be
Boekhouding
facturatie@devosapotheek.be

APB 133001
Titularis: Apr. Ilse De Vos
BTW BE 0429.996.842

Openingsuren
Ma-Vrij: 8u30-12u30 en 13u30 – 18u30
Za: 9u00-12u30
Zon: Gesloten

Apotheek van wacht
Klik hier voor de apotheek van dienst

Contact

Stel ons je vraag, wij helpen je met veel plezier verder!