Gepubliceerd op 22-03-2022

Dit doet suiker met je lichaam

Suiker is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het voedsel dat we dagelijks eten. Frisdrank en snoep, maar ook brood, vlees, kant-en-klaar maaltijden, sauzen en nog veel meer producten bevatten suiker om de smaak te verbeteren. Dit is vaak de bewerkte vorm van suiker, aangezien dit een stuk goedkoper is.

Gepubliceerd op 08-10-2021

I Wonder days

RainPharma bestaat 12 jaar en dat vieren we graag samen met jou.

We willen je bedanken voor het vertrouwen en bundelen onze dankbaarheid in de prachtige I WONDER BOX.


En wij zijn hier superblij mee.

Gepubliceerd op 30-08-2021

Check je huid geregeld op melanomen!

Het melanoom is een kanker die ontstaat uit de pigmentcellen van de huid. Wereldwijd stijgt de frequentie van melanomen. Preventie en vroege detectie zijn essentiële maatregelen.

Gepubliceerd op 21-08-2021

Zware benen: wat kan ik er aan doen?

Je kent het wel: tijdens de zomer wil je als vrouw jouw mooi gebruinde benen aan iedereen tonen. Maar door de zomerse hitte voelen deze zeer zwaar aan en zwellen je kuiten op waardoor ook spataders tevoorschijn kunnen komen. Wist je dat ongeveer een derde van de bevolking hier last van heeft? Wat zijn nu de meest voorkomende oorzaken en wat kan je zelf doen tegen dit fenomeen? 

Gepubliceerd op 10-08-2021

Hoe ziet jouw “morning-after” er uit?

Noodanticonceptie wordt gebruikt in situaties waarbij er sprake is van onbeschermde seks of falende anticonceptie: je bent vergeten je anticonceptiemethode te gebruiken (de pil, vaginale ring, anticonceptiepleister,…) of je anticonceptiemethode heeft niet gewerkt (het condoom is gescheurd, de ring is verschoven,…).

Wanneer je überhaupt geen gebruik maakt van contraceptie, spreken we altijd van onbeschermde seks.


Gepubliceerd op 06-08-2021

Jouw zomerse huidverzorgingsroutine!

Met wat meer zon op je snoet en warmere temperaturen is het ook nodig je huidverzorgingsroutine aan te passen aan het veranderde klimaat. 
Of je nu in eigen tuin gaan zonnebaden (wanneer de zon zich tenminste weer laat zien), gaat paraderen over een zuiders strand of een city-tripje gaat doen? Met deze tips maak je je huidje helemaal summerproof!


Gepubliceerd op 14-07-2021

Ik wil op reis en wil een snelle antigeentest. Wat nu?

Mogelijks heb je reisplannen en ben je nog niet volledig gevaccineerd. Een antigeentest kan je helpen om zonder zorgen op je reisbestemming te geraken.

Lees het het artikel verder om te weten te komen hoe we je daar bij kunnen helpen.

Gepubliceerd op 05-07-2021

Reis- en annulatieverzekering: wat als u positief test op Covid-19?

De besmettingen dalen, de coronamaatregelen worden versoepeld en we bevinden ons langzamerhand in zomerse temperaturen.

Na een lange periode zonder, voelen heel wat mensen de kriebels om op reis te vertrekken. Maar komt uw reisverzekering tussen als u positief test op Covid-19? En wat als in het buitenland verplicht in quarantaine moet? We sommen enkele scenario’s voor u op:


Gepubliceerd op 04-07-2021

Ik ga op reis en ik neem mee…

Ga je deze zomer op vakantie naar het buitenland of wordt het een tripje in eigen land, de kans dat jij of je kind ziek wordt, is mede door het andere eten, klimaat en kraanwater extra aanwezig. Neem daarom de belangrijkste medicijnen mee in je eigen reisapotheek. Dan ben je goed voorbereid en loop je niet tegen verrassingen aan in een buitenlandse apotheek.

Gepubliceerd op 22-06-2021

Ons advies bij hooikoorts

Hooikoorts is een veelvookomende allergie waar 20 à 30% van de Europese bevolking mee te kampen heeft. En een bijkomend ongemak is dat wanneer mensen beginnen niezen ze tegenwoordig verontrust aangekeken. In deze blog leggen we je uit welke de verschillend zijn tussen hooikoorts en corona en hoe je het meest comfortabel het hooikoorstseizoen kunt trotseren.

Gepubliceerd op 14-06-2021

Examenstress? Deze tips zullen helpen!

Nog een laatste zware inspanning vooraleer we het moeilijke corona-schooljaar achter ons kunnen laten. Deze examenperiode is altijd al stressvol maar zeker na zo’n bewogen schooljaar als dit. De leerstof werd grotendeels online aangeboden waardoor we vaak het gevoel hadden er helemaal alleen voor te staan. We missen vrienden en sociaal contact, we zijn op onszelf aangewezen. Dagenlang naar een scherm staren zonder veel beweging. Het was moeilijk. En toch gaan we erin slagen het schooljaar succesvol af te sluiten. We gaan er samen nog een laatste keer tegenaan!

Gepubliceerd op 13-06-2021

Bloed geven red levens!

70% van de bevolking heeft ooit wel eens bloed nodig in zijn leven, maar slechts 3% van hen doneert effectief. Na een ongeval, een operatie of een bevalling hebben we allemaal nood aan wat extra rode vloeistof in ons lichaam, maar ook als we ziek zijn is de nood soms hoog. Je redt dus echt levens, want tot op vandaag is er nog altijd geen alternatief om bijvoorbeeld kunstmatig bloed te geven. Bloedgevers zijn dus ontzettend belangrijk en daarom staan zij vandaag, op werelddag van de bloedgever, in de kijker.

Gepubliceerd op 09-06-2021

Coronavaccins en zwangerschap

Het eiwit in de uitsteekseltjes van het coronavirus en het eiwit dat een rol speelt bij het ontstaan van de moederkoek tijdens de zwangerschap hebben enkele bouwstenen die hetzelfde zijn. Daarom doet het gerucht de ronde dat de coronavaccins ook de vrouwelijke vruchtbaarheid kunnen aantasten. We leggen uit waarom dat niet zo is.

Gepubliceerd op 17-05-2021

Hoe werkt een mRNA-coronavaccin en is het veilig?

Je hebt niets gemist tijdens je lessen biologie: als je nog maar 10 jaar geleden had gezegd dat je mensen tegen infecties kon beschermen door ze te injecteren met mRNA, dan zou je verbaasde blikken hebben uitgelokt, zelfs bij sommige vaccinologen.

Gepubliceerd op 30-04-2021

Wat is astma?

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen. Die zijn gevoeliger dan normaal en vernauwen sneller bij prikkels zoals allergenen, rook, vervuiling en temperatuurwisselingen.


Apotheek De Vos
Veldstraat 3
2491 Olmen (Balen)
Tel: 014 / 30 29 39
GSM: 0465 / 03 59 60

Algemeen
info@devosapotheek.be
Boekhouding
facturatie@devosapotheek.be

APB 133001
BTW BE 0429.996.842

Openingsuren
Ma-Vrij: 8u30-12u30 en 13u30 – 18u30
Za: 9u00-12u30
Zon: Gesloten

Apotheek van wacht
Klik hier voor de apotheek van dienst

Contact

Stel ons je vraag, wij helpen je met veel plezier verder!

  Bezig met verzenden...