Gepubliceerd op 14-07-2021

Ik wil op reis en wil een snelle antigeentest. Wat nu?

Mogelijks heb je reisplannen en ben je nog niet volledig gevaccineerd. Een antigeentest kan je helpen om zonder zorgen op je reisbestemming te geraken.

Lees het het artikel verder om te weten te komen hoe we je daar bij kunnen helpen.

Gepubliceerd op 05-07-2021

Reis- en annulatieverzekering: wat als u positief test op Covid-19?

De besmettingen dalen, de coronamaatregelen worden versoepeld en we bevinden ons langzamerhand in zomerse temperaturen.

Na een lange periode zonder, voelen heel wat mensen de kriebels om op reis te vertrekken. Maar komt uw reisverzekering tussen als u positief test op Covid-19? En wat als in het buitenland verplicht in quarantaine moet? We sommen enkele scenario’s voor u op:


Gepubliceerd op 04-07-2021

Ik ga op reis en ik neem mee…

Ga je deze zomer op vakantie naar het buitenland of wordt het een tripje in eigen land, de kans dat jij of je kind ziek wordt, is mede door het andere eten, klimaat en kraanwater extra aanwezig. Neem daarom de belangrijkste medicijnen mee in je eigen reisapotheek. Dan ben je goed voorbereid en loop je niet tegen verrassingen aan in een buitenlandse apotheek.

Gepubliceerd op 22-06-2021

Ons advies bij hooikoorts

Hooikoorts is een veelvookomende allergie waar 20 à 30% van de Europese bevolking mee te kampen heeft. En een bijkomend ongemak is dat wanneer mensen beginnen niezen ze tegenwoordig verontrust aangekeken. In deze blog leggen we je uit welke de verschillend zijn tussen hooikoorts en corona en hoe je het meest comfortabel het hooikoorstseizoen kunt trotseren.

Gepubliceerd op 14-06-2021

Examenstress? Deze tips zullen helpen!

Nog een laatste zware inspanning vooraleer we het moeilijke corona-schooljaar achter ons kunnen laten. Deze examenperiode is altijd al stressvol maar zeker na zo’n bewogen schooljaar als dit. De leerstof werd grotendeels online aangeboden waardoor we vaak het gevoel hadden er helemaal alleen voor te staan. We missen vrienden en sociaal contact, we zijn op onszelf aangewezen. Dagenlang naar een scherm staren zonder veel beweging. Het was moeilijk. En toch gaan we erin slagen het schooljaar succesvol af te sluiten. We gaan er samen nog een laatste keer tegenaan!

Gepubliceerd op 13-06-2021

Bloed geven red levens!

70% van de bevolking heeft ooit wel eens bloed nodig in zijn leven, maar slechts 3% van hen doneert effectief. Na een ongeval, een operatie of een bevalling hebben we allemaal nood aan wat extra rode vloeistof in ons lichaam, maar ook als we ziek zijn is de nood soms hoog. Je redt dus echt levens, want tot op vandaag is er nog altijd geen alternatief om bijvoorbeeld kunstmatig bloed te geven. Bloedgevers zijn dus ontzettend belangrijk en daarom staan zij vandaag, op werelddag van de bloedgever, in de kijker.

Gepubliceerd op 09-06-2021

Coronavaccins en zwangerschap

Het eiwit in de uitsteekseltjes van het coronavirus en het eiwit dat een rol speelt bij het ontstaan van de moederkoek tijdens de zwangerschap hebben enkele bouwstenen die hetzelfde zijn. Daarom doet het gerucht de ronde dat de coronavaccins ook de vrouwelijke vruchtbaarheid kunnen aantasten. We leggen uit waarom dat niet zo is.

Gepubliceerd op 17-05-2021

Hoe werkt een mRNA-coronavaccin en is het veilig?

Je hebt niets gemist tijdens je lessen biologie: als je nog maar 10 jaar geleden had gezegd dat je mensen tegen infecties kon beschermen door ze te injecteren met mRNA, dan zou je verbaasde blikken hebben uitgelokt, zelfs bij sommige vaccinologen.

Gepubliceerd op 30-04-2021

Wat is astma?

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen. Die zijn gevoeliger dan normaal en vernauwen sneller bij prikkels zoals allergenen, rook, vervuiling en temperatuurwisselingen.


Gepubliceerd op 19-04-2021

Valpreventie, hoe pak je dat aan?

Ongeveer 1 op 3 van de 65-plusser komt minstens 1 keer per jaar ten val. De meesten komen er met de schrik van af. Maar net die valangst kan je belemmeren in je dagdagelijkse activiteiten. Met een paar eenvoudig ingrepen in je dagelijkse leven kan je dit valrisico al een heel stuk beperken. Wij geven je graag een aantal tips.

Gepubliceerd op 14-04-2021

Lente schoonmaak in je medicijnenkast

Een uitpuilende kast of lade met vervallen geneesmiddelen, doosjes waarvan de bijsluiter zoek is of medicijnen waarvan je de reden waarvoor je het gebruikte niet meer weet. Ik denk dat elk huisgezin dit wel herkent.

Hoog tijd dus om je medicijnkastje eens een grondige schoonmaakbeurt te geven. Met deze tips lukt het je ongetwijfeld om alles netjes op orde te houden!


Gepubliceerd op 08-04-2021

Wat zijn puisten

Een puist of een pukkel is een kleine ontsteking van de huid die veroorzaakt wordt door een ontstoken talgklier. Een puist is herkenbaar aan zijn rode kleur en zijn witte puntje met pus. Vooral tijdens de puberteit en tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen last van puistjes. Benieuwd hoe je puistjes kunt voorkomen of wat je tegen puisjes kunt doen?

Gepubliceerd op 31-03-2021

Ons advies bij hooikoorts

Hooikoorts is een veelvookomende allergie waar 20 à 30% van de Europese bevolking mee te kampen heeft. En een bijkomend ongemak is dat wanneer mensen beginnen niezen ze tegenwoordig verontrust aangekeken. In deze blog leggen we je uit welke de verschillend zijn tussen hooikoorts en corona en hoe je het meest comfortabel het hooikoorstseizoen kunt trotseren.

Gepubliceerd op 24-03-2021

Een goede mondhygiëne

Een goede mondverzorging gaat verder dan enkel een stralende glimlach. Een gezonde mond en gezonde tanden laten je vol zelfvertrouwen praten, eten, glimlachen en je emoties uitdrukken, zonder pijn en zonder dat je je hoeft te schamen.

Van je tandenborstel en je flosdraad tot mondspoelingen en een bezoek aan de tandarts, dit zijn onze tips voor een gezonde mond.


Gepubliceerd op 09-03-2021

Hoe werkt een vaccin?

Een vaccin stimuleert een reactie van ons afweersysteem waardoor ons lichaam een specifiek virus of een specifieke bacterie “herkent” zonder dat we de ziekte echt krijgen. Als we dan later in contact komen met dat virus of die bacterie, “herinnert” ons afweersysteem zich deze ziekteverwekker. Ons lichaam produceert dan snel de juiste antistoffen om het virus of de bacterie te vernietigen en ons tegen de ziekte te beschermen.

Apotheek De Vos
Veldstraat 3
2491 Olmen (Balen)
Tel: 014 / 30 29 39
GSM: 0465 / 03 59 60

Algemeen
info@devosapotheek.be
Boekhouding
facturatie@devosapotheek.be

APB 133001
BTW BE 0429.996.842

Openingsuren
Ma-Vrij: 8u30-12u30 en 13u30 – 18u30
Za: 9u00-12u30
Zon: Gesloten

Apotheek van wacht
Klik hier voor de apotheek van dienst

Contact

Stel ons je vraag, wij helpen je met veel plezier verder!

  Bezig met verzenden...