Terug naar overzicht

Jouw zomerse huidverzorgingsroutine!

Apothekers blog FORMAAT SITE.jpg

1. Verwijder je dode huidcellen

Om je huid volledig voor te bereiden op een nieuw seizoen, is het belangrijk om te scrubben en de doffe, schilferige en dode huid die zich in het afgelopen seizoen heeft opgebouwd te verwijderen. Het exfoliëren zorgt voor een vernieuwde, gezonde huidlaag en garandeert een gelijkmatigere bruining, zowel op je gezicht als op je lichaam. Bij de overgang van de lente naar de zomer moet je jouw scrub zacht houden. Over-exfoliëren maakt de huid gevoeliger voor de zon en kan blijvende huidbeschadiging veroorzaken. Gebruik een scrubdoekje of een lichte scrub. Ga je naar het strand? Zand gemengd met zout water zorgt voor de perfecte zero waste, zero effort body scrub!

2. Zon is daar, tijd voor blote benen

Richt je huidverzorging niet alleen op je gezicht. We hebben onze benen en armen obsessief verborgen onder warme breisels en joggers tijdens de koudere maand. De zomer nodigt ons echter uit om in jurken, shorts en mouwloze topjes te springen en onze huid bloot te stellen aan de buitenwereld. Plan dus in je dagelijks verwenmoment voldoende tijd in voor je lichaam en zorg ervoor dat je het gehydrateerd en zacht houdt. Gebruik dagelijks na het douchen of baden een vochtinbrengende crème. Wissel het één of twee keer per week in voor een rijkere, intensere hydratatie en een extra moment van zelfzorg. Ga je naar een evenement en wil je er op je best uitzien? Masseer je benen en armen met een oil voor een stralende, glanzende huid. Het zal ook je bruine kleur verbeteren en langer vasthouden!

3. Hou het fris

Het verlagen van de temperatuur van uw douche in de zomer voelt niet alleen verfrissender aan, het is ook beter voor uw huid. Warm water onttrekt vocht aan je huid - zowel op je gezicht als op je lichaam - wat resulteert in uitdroging en een strak gevoel. Was je met koel of lauwwarm water en gebruik een hydraterende nevel direct na het douchen om je huid in balans te brengen. Je kan een verfrissend water gebruiken om je tijdens de dag een opikker te geven. Zo’n water is ook handig voor het fixeren van make-up of geeft een kalmerend effect na een scheerbeurt.


4. H2O

Zon, zweet, alcohol... Onze zomerse levensstijl heeft vaak een uitdrogend effect op ons lichaam. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar extra water drinken is een zeer belangrijke stap in je zomerse huidverzorgingsroutine. Voldoende gehydrateerd blijven is essentieel voor de celvernieuwing en de collageenproductie, twee belangrijke factoren die je huid er jonger en stralender doen uitzien. 

5. Verhoog je doorbloeding met een gezichtsmassage

Voelt je gezicht na een warme en zonnige dag verwarmd, opgeblazen of opgezwollen aan? Dan is het tijd om je bloedstroom te verhogen en gifstoffen af te voeren met een speciale gezichtsmassage. Hello glowy skin!


6. Gebruik een natuurlijke deodorant

Stap weg van een klassieke antitranspiratiemiddel en kies voor een cleane, natuurlijke en huidvriendelijke deodorantcrème. De actieve stoffen neutraliseren de geurvormende bacteriën zonder de poriën te sluiten of de natuurlijke huidflora te beschadigen.

Start goed voorbereid aan een mooie, warme zomer. Neem een kijkje op onze webshop of spring eens binnen in onze apotheek!


Apotheek De Vos
Veldstraat 3
2491 Olmen (Balen)
Tel: 014 / 30 29 39
GSM: 0465 / 03 59 60

Algemeen
info@devosapotheek.be
Boekhouding
facturatie@devosapotheek.be

APB 133001
BTW BE 0429.996.842

Openingsuren
Ma-Vrij: 8u30-12u30 en 13u30 – 18u30
Za: 9u00-12u30
Zon: Gesloten

Apotheek van wacht
Klik hier voor de apotheek van dienst

Contact

Stel ons je vraag, wij helpen je met veel plezier verder!

  Bezig met verzenden...